Blijf jij thuiswerken?

Hybride werken of weer naar kantoor? Wat wil jij?

Thuiswerken hoeft niet meer. Ben je er blij mee en ga je graag weer volledig terug naar kantoor? Of is er bij jou iets veranderd: wil je gedeeltelijke blijven thuiswerken en ga je voor de hybride variant?

Wat voor jou het beste werkt, heeft te maken met diverse factoren. Bijvoorbeeld:

1. Jouw werk- en privébalans
Is de flexibiliteit bijvoorbeeld fijn i.v.m. de zorg voor jonge kinderen of mantelzorg voor zieke familieleden? En scheelt het je niet alleen tijd, maar ook energie dat je nu minder vaak hoeft te reizen?

2. Behoefte aan ruimte om jouw eigen tijd in te delen
Geeft thuiswerken je de flexibiliteit om jouw eigen rooster in te delen en zelf jouw ritme te bepalen?
Vind je het bijvoorbeeld fijn dat je meer speelruimte hebt om jouw eigen tijd in te delen en bijvoorbeeld tijdens jouw werkweek ook overdag te sporten?

3. Jouw sociale behoeftes
In hoeverre is sociaal contact belangrijk voor je? Heb je het nodig om regelmatig andere mensen te zien en fysiek te overleggen? Of is het voor jou prima om digitaal te overleggen en jouw collega’s zo nu en dan op kantoor te ontmoeten?

Wat wil jij nou echt; wat drijft jou?

Niet alleen jouw privésituatie, maar ook jouw drijfveren spelen een rol. Sommige mensen hebben behoefte aan een vast rooster en duidelijke taken met instructies en controles (dit zien we veel bij mensen met een voorkeur voor de blauwe drijfveer). Andere mensen vinden het juist fijn als zij zelf kunnen bepalen op welke manier en op welk moment zij hun taken uitvoeren om het beste resultaat te behalen (dit zien we veel bij mensen met een voorkeur voor de oranje drijfveer). Deze mensen kan het benauwen als zij “vastzitten” in een rooster en op een vaste werkplek, met controles op hun werk.

Vind je het interessant om hier meer over te weten en wil je tips om zelf aan de slag te gaan met het creëren van jouw ideale werksituatie? Download dan onze whitepaper over thuiswerken.