Werken met drijfveren

Voor coaching, teamtraining en management

Inzicht in drijfveren

De persoonlijke drijfverenanalyse en de team- en organisatieanalyse zijn krachtige instrumenten die snel een beeld geven van wat mensen ten diepste drijft. Dit biedt je als trainer/coach meerwaarde ten opzichte van anderen.

Gecertificeerd trainer worden

Heb je interesse in het werken met drijfveren? Wil je weten hoe je onze methode professioneel kunt inzetten in jouw trainings-, coachings- of managementactiviteiten voor individuen? Volg dan onze basisopleiding tot gecertificeerd consultant.

Consultant worden?

Meerdere startmomenten per jaar

Wij bieden de opleiding als e-learning of als driedaagse opleiding aan.

Informatie over de opleiding

Onze certificeringsopleiding

De certificeringsopleiding geeft een diepgaande uitleg van de kleuren- en waardensystematiek van Clare W. Graves. Aan bod komen onder andere:

  • De theorie van Graves
  • De kenmerken van de zeven drijfveren
  • De rol van drijfveren in organisaties
  • De Profile Dynamics methodiek
  • Het interpreteren en terugkoppelen van persoonlijke drijfverenprofielen

Als gecertificeerd consultant kun je Profile Dynamics® zelfstandig inzetten voor coaching, het organiseren en begeleiden van workshops en trainingen voor individuen. Tip: je kunt daarbij werken met onze Profile Dynamics® App. Lees daar hier meer over.

De drijfverenanalyse biedt coaches antwoord op de vraag: waar liggen je voorkeuren? Waar ligt je kracht? Hoe kun je die zo goed mogelijk inzetten? Doordat de analyse ook weerstanden in kaart brengt, is diepe reflectie mogelijk en kun je kandidaten helpen hun potentie optimaal te benutten.

Bekijk de drijfverenanalyseInformatie over de opleiding

Aan de slag met teams?

Wil je niet alleen op individuele basis, maar ook met teamontwikkeling en teamverbeteringen aan de slag? Dan is de vervolgopleiding Drijfveren in teams zeer geschikt voor jou. In deze vervolgopleiding leer je:

  • Veelzijdige analyses te maken op basis van teamprofielen (kracht en valkuilen van het team, onderlinge relaties, aansluiten bij taken, management en organisatiecultuur)
  • Inzicht te krijgen in patronen die karakteristiek zijn voor teamcombinaties.

Na afloop van deze opleiding ben je in staat om groepen en teams te begeleiden op basis van de drijfverentheorie. De opleiding bestaat uit twee modules: Fases in teamontwikkeling en Gericht teams sturen en beïnvloeden.

Heb je interesse om deze vervolgopleiding te volgen in combinatie met de basisopleiding? Er zijn combinatiekortingen mogelijk.

Vraag informatie bij ons op!