Vitaal en gemotiveerd (blijven) thuiswerken

Mogelijk merk je dat jouw energie schommelt nu je al een langere tijd zoveel mogelijk thuiswerkt. Niet door jouw taken, maar doordat de externe factoren zo veranderd zijn. Nu blijkt dat het geen tijdelijke verandering is, maar we ook in de toekomst meer thuis zullen blijven werken, is het tijd om voor jezelf op een rijtje te zetten wat jij nodig hebt om zo prettig mogelijk te kunnen blijven werken op afstand.

Waar heb jij behoefte aan bij het thuiswerken?

Iedereen heeft een eigen bril waarmee hij/zij de wereld bekijkt. En iedereen heeft unieke behoeftes die in de huidige situatie nog scherper kunnen gaan spelen. Die behoeftes kunnen nogal verschillen.

 • Waar de ene persoon bijvoorbeeld vooral vanuit zijn eigen individualiteit reageert en het heerlijk vindt om zelfstandig te werken, is de ander van nature meer gericht op zijn of haar omgeving. Voor deze mensen zal het mogelijk eerder lastig zijn om weinig persoonlijk contact met collega’s te hebben. Hun behoefte daaraan is groter.
 • En terwijl de ene persoon gelijk reageert op het hier en nu en in de actie schiet, willen anderen eerst zelf meer weten en verwachten weer anderen juist duidelijkheid, kennis en inzichten van gezaghebbenden.

Hoe zit dit bij jou? Hoe omgevingsgericht ben jij? En wat voor aansturing vind jij prettig?

Meer weten?

Bel of mail ons.

Antilopestraat 20
1338 EE Almere

T: 036 – 54 65 243
E: office@profiledynamics.nl

Download onze whitepaper

Gemotiveerd blijven thuiswerken

Als je weet welke combinatie van drijfveren jij hebt, ontdek je wat echt bij je past. Wat jou energie oplevert en waar je energie verliest. Waar je jezelf verder in kunt ontwikkelen en wat niet bij je past en je beter los kunt laten. Met deze inzichten kun je aan de slag om:

 • meer te gaan doen wat bij jou past qua taken;
 • te kunnen (samen)werken met mensen op een manier die past bij jouw waarden;
 • een bij jou passende werkomgeving en werkritme te vinden;
 • aangestuurd te worden op een manier die bij je past;
 • werk te doen dat past bij jouw waarden.

Een logisch gevolg van een zo goed mogelijk passende werksituatie is dat je meer motivatie ervaart en jij je vitaler voelt!

Download onze whitepaper

Uit eerder wetenschappelijk onderzoek van TNO en Profile Dynamics in 2013 zijn inzichten gekomen die jou nu goed van pas kunnen komen. Er werd onderzocht welke rol drijfveren en persoonskenmerken speelden in hun attitude tegenover tijd- en plaatsonafhankelijk werken (Het Nieuwe Werken).

Zo bleek dat:

 • op basis van de drijfveren van mensen goed in is te schatten hoe mensen het liefst aangestuurd willen worden op afstand: taakgericht (mensen met blauwe/paarse drijfveren) of meer resultaatgericht (mensen met gele/oranje/rode drijfveren).
 • de houding en het hieruit voortkomend gedrag van mensen te begrijpen is vanuit hun drijfveren. Zo staan mensen met blauw/paarse drijfveren negatief tegenover het flexibel werken op afstand, terwijl mensen met geel/oranje drijfveren juist een positieve houding hebben.
 • het goed is om niet meer dan twee dagen per week ‘buiten de deur’ te werken, anders voelen zij minder binding met de organisatie en komt ook de kennisdeling onder druk te staan.

Herken jouw drijfveren

Wat kun jij nu met deze inzichten? Download de whitepaper en leer jouw eigen drijfveren beter kennen:

 1. Lees de gedachtes en gevoelens per drijfveer over thuiswerken.
 2. Kom meer te weten over de concrete behoeftes bij het samenwerken op afstand, vanuit elke afzonderlijke drijfveer bekeken (denk hierbij aan taken, werkprocessen, aansturing etc.).
 3. En kijk vervolgens naar de praktische tips waarmee je zelf gelijk aan de slag kunt.

Stappenplan

 

Stap 1. Herken jouw voorkeursdrijfveren. Download de whitepaper. En neem deze goed door. Welke drijfveren en behoeftes staan erop? Waar herken jij jezelf in?

Stap 2. Herken waar jij je energie op verliest. In welke dingen die je las bij de drijfveren, herken jij je minder of niet? Of ervoer jij zelfs weerstand? Noteer ook deze drijfveren en noteer welke zaken juist niet bij je passen.

Stap 3. Maak de balans op: waar sta jij nu? Doe je al veel van wat past bij jou? Of zie je dat er behoeftes op jouw lijstje staan waar je nog meer mee wilt doen? En hoe zit het met zaken waar jij energie op verliest? In hoeverre staan deze op de voorgrond in jouw werksituatie?

Lukt dit? Of heb je hulp nodig en wil je een advies op maat? Tip! Doe een Profile Dynamics® analyse en krijg een persoonlijke toelichting van een van onze consultants.

Stap 4. Ga het gesprek aan met jouw manager en collega’s. Onderzoek waar je mogelijke verbeteringen kunt treffen. En besef dat dit een proces is waarbij je jezelf en jouw omgeving beter leert kennen. Neem de tijd en de ruimte om dingen zich te laten ontvouwen.

Stap 5. Begeleiding nodig? Onze consultants staan voor je klaar. Neem contact met ons op!

Meer weten? Download de whitepaper!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Medewerker Profile Dynamics

Wil jij je team of organisatie verbeteren?

Heb jij specifieke aandachtspunten waar je naar wilt kijken? Laten we contact hebben.
We vertellen je graag meer over de diverse toepassingen en instrumenten.

Neem gerust contact op