Competentiemanagement

De juiste man/vrouw op de juiste plek. Hoe doe je dat?

Wat maakt dat de ene medewerker goed uit de verf komt en de ander minder?

Uit onderzoek van David McClelland blijkt dat intelligentie en schoolresultaten nauwelijks voorspellende waarde hebben als het gaat om prestatie. Het blijkt dat motivatie de bepalende factor is voor betere performances (uitgaande van een vergelijkbaar basisniveau aan vereiste kennis en vaardigheden).

Het verschil tussen gewoon goed & geweldig

Hoe kom je achter de motivatie van mensen? Wij hebben instrumenten ontwikkeld waarmee inzicht krijgt in de onderliggende drijfveren van mensen. Want: wat mensen diep van binnen drijft, zorgt voor motivatie, energie en enthousiasme.

Dit maakt het verschil tussen een werknemer die op voldoende basisniveau goed werk levert en een werknemer die bevlogen is, die als een ‘vis in het water’ functioneert en net even wat verder gaat.

Hoe vind ik bevlogen werknemers?

Jouw organisatie, team en jijzelf hebt ook een unieke combinatie van drijfveren. Met onze instrumenten kijk je naar de eigen drijfveren en die van de kandidaat. Onze analyses bieden jou inzicht en geven jou handvatten om de beste kandidaat voor de job te selecteren: de kandidaat die niet alleen geknipt is voor de baan, maar die het beste bij het team en de organisatie past qua drijfveren. Die ‘op dezelfde golflengte zit’.

Meer weten?

Bel of mail ons.

Antilopestraat 20
1338 EE Almere

T: 036 – 54 65 243
E: office@profiledynamics.nl

Bel mij terug

‘Net die ene vonk’

Een drijfverenprofiel is niet bepalend, maar biedt inzicht in de motivatie van de kandidaat om te solliciteren en bij jouw organisatie te willen werken.

Wij bieden diverse instrumenten om te werken met drijfveren. Een voorbeeld is de Job Profiler®. Deze kun je inzetten als middel tijdens het gesprek om de kandidaat beter te leren kennen. Ontdek wat hem of haar drijft, wat de motivatie van de kandidaat is. Vind de persoon die het beste aansluit bij jouw organisatie.

Meer weten over de Job Profiler?

Drijfveren & kwalificaties

Motivatie alleen is niet genoeg. Motivatie maakt het verschil tussen kandidaten die hetzelfde minimale kwalificatieniveau hebben voor de functie. Als voorbeeld: je wilt wel een arts die gekwalificeerd is.

Medewerker Profile Dynamics

Wil jij je team of organisatie verbeteren?

Heb jij specifieke aandachtspunten waar je naar wilt kijken? Laten we contact hebben.
We vertellen je graag meer over de diverse toepassingen en instrumenten.

Neem gerust contact op