Op afstand werken: wat heb jij nodig?

In deze coronatijd werken veel mensen thuis, volgens de richtlijnen van de overheid. Het (samen)werken op afstand is niet alleen de nieuwe werkelijkheid voor nu, zeer waarschijnlijk blijven we dit in meer of mindere mate doen. Mensen, teams en organisaties merken de voordelen. Echter, de nadelen zijn er ook. Lang niet iedereen vaart goed bij het thuiswerken. Hoe dit komt? Ieder mens heeft unieke behoeftes. Maatwerk is nodig om mensen zo optimaal mogelijk te laten thuiswerken. De inzichten uit eerder onderzoek van TNO en Profile Dynamics kunnen jou hierbij helpen. Lees snel verder!

Waar sommige mensen de flexibiliteit van het thuiswerken erg waarderen, spelen er ook uitdagingen. Afleiding ligt bij veel mensen op de loer, helemaal met kinderen thuis. En teamdynamieken veranderen, nu mensen elkaar minder of niet meer in het echt zien, voor een langere tijd. Leidinggevenden hebben nieuwe uitdagingen nu aan- en bijsturing vooral op afstand moet plaatsvinden. Dat is wezenlijk anders dan met elkaar praten op kantoor.

Drijfveren & unieke behoeftes

Het is daarom belangrijk om zicht te krijgen op wat er speelt bij mensen, onder de oppervlakte. Hoe reageren ze op de veranderde omstandigheden, wat doet dit met ze? En vooral: wat hebben zij nodig om gemotiveerd en energiek aan het werk te blijven?

Wat hebben zij van hun leidinggevende nodig: welke aansturing werkt het beste? Taakgericht of resultaatgerichte aansturing? En hoe voelt de vrijheid van thuiswerken voor ze? Kunnen ze prima zelfstandig werken en vinden ze dit prettig, of missen ze de structuur van de werkomgeving? En is er ook een behoefte om het werk juist nu op afstand, meer te laten controleren? Voelen mensen zich nog wel genoeg gezien? En hoe het met de mentale kant: is er behoefte aan meer emotionele ondersteuning? Vinden mensen de nieuwe situatie lastig: maken zij zich zorgen?

Eerder onderzoek van TNO en Profile Dynamics naar Het Nieuwe Werken, is actueler dan ooit en biedt jou inzichten over de behoeftes van mensen die werken op afstand, op basis van hun drijfveren. Dit geeft jou praktische handvatten waar je gelijk mee aan de slag kunt.

We hebben een whitepaper voor jou geschreven, waar je dit kunt lezen. Download ‘m hier. Of geef je op voor onze webinar op 24 juni, dan delen we de inzichten live met jou. Lees daar hier meer over en geef je snel op!