Nieuw boek: topsporters over hun drijfveren

Interviews met topsporters aan de hand van de uitkomsten van hun Profile Dynamics® profiel

Wat is de drijvende kracht van topsporters als Dafne Schippers, Joost Luiten, Pierre van Hooijdonk en Femke Heemskerk? In ‘Drijfveren van een topsporter’ worden twintig bekende sportmensen geïnterviewd en dat gebeurt op een heel andere manier dan gebruikelijk. De topsporters en voormalige topsporters worden geconfronteerd met de uitkomsten van de drijfverenanalyse van Profile Dynamics, die vooraf door hen is ingevuld. De kleurenprofielen die daaruit voortvloeien, geven een boeiende inkijk in de drijfveren van de geïnterviewden. De conclusies zijn vaak herkenbaar, maar zorgen ook voor verrassende en onverwachte eyeopeners, óók voor de sporters zelf.

Wie bijvoorbeeld denkt dat topsporters altijd het hoogst scoren op het gebied van prestatiegerichtheid en daadkracht, heeft het mis. Auteurs Robin van Galen, coach van het gouden Olympische waterpoloteam uit 2008, en Peter Linssen, oprichter en directeur van het in drijfveren gespecialiseerde bureau Ember, hebben een groot aantal aansprekende en bekende toppers uit uiteenlopende takken van sport voor hun boek over drijfveren weten te interesseren. Naast de uitleg van hun kleurenprofiel vertellen de sportmensen ook openhartig over het verloop van hun carrière en, indien ze in juli en augustus aan de Olympische Spelen meedoen, over hun verwachtingen voor Tokio.

De topsporters die meewerkten aan het boek zijn: Dafne Schippers, Teun de Nooijer, Femke Heemskerk, Joost Luiten, Lobke Berkhout, Henk Grol, Daniëlle de Bruijn, Jetze Plat, Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting, Pierre van Hooijdonk, Laura Smulders, Kiran Badloe, Lonneke Sloetjes, Bjorn Koreman, Nicolien Sauerbreij, Jeffrey Hoogland, Nouchka Fontijn, Patrick Roest en Annemiek van Vleuten.


Profile Dynamics oprichter Hans de Jong ontving het eerste exemplaar van het boek tijdens de boekpresentatie op 1 juli 2021 in het AFAS-theater in Leusden.

Bestel het boek voor € 24,95 via Ember.