IM2019: aan de slag met motivatie!

Op vrijdag 27 september 2019 vond het door Profile Dynamics georganiseerde Event Intrinsieke Motivatie 2019 plaats in Jaarbeurs Utrecht. Profile Dynamics directeur Hans de Jong ging in op de relatie tussen drijfveren en motivatie. Topsprekers neurowetenschapper Erik Scherder en organisatiepsycholoog Kilian Wawoe deelden de nieuwste wetenschappelijke inzichten met meer dan 400 aanwezigen. De reacties van het publiek waren zeer positief: het event werd “zeer inspirerend” genoemd en mensen gaven aan dat zij energie en stimulans hebben ervaren om zélf actief aan de slag te gaan met het thema motivatie. Wil jij dat ook? Dan hebben wij een paar tips voor je!

Werken met drijfveren

Wil je gemotiveerde medewerkers? Verdiep je in hun drijfveren! Want: hoe meer je mensen aanspreekt en aanstuurt op hun drijfveren, hoe meer zij gestimuleerd worden om zich in te zetten en verdere ontwikkelingen door te maken vanuit autonome (intrinsieke) motivatie. Lees meer hierover in onze whitepaper.

Motiverende en coachende gesprekken

Hoe kom je dan achter de drijfveren van mensen? Ga in gesprek en krijg inzicht in de ruimte die er is voor hun professionele ontwikkeling. Werk daarbij op een coachende manier zodat mensen zich prettig voelen om samen met jou te onderzoeken waar hun ontwikkelingspotentieel ligt. Tip! Om drijfveren op een concrete en praktische wijze in beeld te krijgen, kun je gebruik maken van de Profile Dynamics® drijfverenanalyse.

Een gezond brein

Om gemotiveerd en energiek aan het werk te blijven is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen, maar ook om jouw brein gezond te houden. Wist je dat 30 minuten (aaneengesloten) actief bewegen per dag al een belangrijk verschil maakt voor jouw brein? Maar eens gaan starten met lunchwandelingen ? of andere vormen van overleggen uitproberen dan urenlang aan een tafel zitten? Wees creatief, ontdek wat bij jouw organisatie past.

Heb je het Event Intrinsieke Motivatie 2019 gemist, maar wil je wel meer weten over de inzichten van Erik Scherder en Kilian Wawoe? Tip: kijk naar hun colleges voor de Universiteit van Nederland. 

Nagenieten van het event? Binnenkort komt onze korte aftermovie online!