​Generatie Y eist ontwikkelkansen op maat van werkgever

Creëer een stimulerende werkomgeving met volop leer- en ontwikkelmogelijkheden

Almere, oktober 2016 – Organisaties die generatie Y aan zich willen binden moeten met zwaarder geschut komen dan een incidentele workshop of cursus. Om deze jonge talenten – geboren tussen 1980 en 2001 – te binden is het van belang dat de werkgever een actieve bijdrage levert aan hun ontwikkeling. Daarnaast moeten deze medewerkers natuurlijk worden uitgenodigd om zelf de regie over hun carrière te nemen. Werkgevers doen er goed aan erachter te komen wat de interesses zijn van deze ‘millennials’, en nog belangrijker, wat hun wensen zijn als het gaat om ontwikkeling. Dit blijkt uit het whitepaper ‘Zo bindt en boeit u generatie Y’.

Generatie Y bestaat uit een enthousiaste, optimistische en zelfverzekerde groep mensen die behoorlijk veeleisend kan zijn. Ze willen steeds meer, want werk moet leuk, uitdagend en bovenal divers zijn. Generatie Y wil iets bereiken in het leven en dus ook in hun loopbaan. Door ontwikkelkansen op maat aan te bieden krijgen de jonge talenten de kans meer uit hun carrière te halen, hierdoor blijven ze geprikkeld. Daarnaast zorgt het op maat maken van ontwikkelkansen ervoor dat deze altijd goed aansluiten bij hun wensen.

“Een stimulerende werkomgeving met een eindeloze stroom aan leer- en ontwikkelmogelijkheden, dát is waar generatie Y naar op zoek is”, vertel Wilma Kuipers, Director Business Development bij Profile Dynamics. “Hun verlangen naar innovatie en creativiteit moet bevredigd worden. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is door ontwikkelmogelijkheden te personaliseren, ofwel op maat te maken. Generatie Y beoordeelt hun werkgever niet alleen op de vraag hoe boeiend en afwisselend het werk is, maar ook op hoe sterk ze geprikkeld en uitgedaagd worden. Door hen de kans te geven zich binnen de organisatie te ontwikkelen, op de wijze die zij zelf verkiezen, kun je de jonge talenten aan de organisatie binden.”