Teamanalyse

Hoe werk jij samen?

Een goedlopend team

Iedere manager kent het probleem: een team ‘loopt niet’ of je krijgt jouw team niet mee. Maar hoe breng je daar verandering in? Hoe krijg je een goedlopend team?

Met de teamanalyse van Profile Dynamics krijg je inzicht in de motivatie en kracht van het team, waar valkuilen zijn, hoe de onderlinge interacties zijn en hoe drijfveren aansluiten bij de taken van het team. De drijfverenanalyses van de afzonderlijke groepsleden worden verwerkt in een groepsprofiel.

Teamrapport drijveren

In het groepsprofiel, zien we in de teamexpressie (links) dat Geel een belangrijke gemeenschappelijke drijfveer is van de groep. Dat betekent dat creativiteit en vernieuwing belangrijk is. Daarbij is men gericht op resultaat (Oranje) en heeft men oog voor de werksfeer (Groen), maar is er tegelijkertijd behoefte aan orde en structuur (Blauw). In de energiebalans is te zien dat Geel de meeste energie oplevert. Er is een grote weerstand tegen te starre en strenge regels (Blauw), behoudzucht (Paars) en Rode conflicten.

Benieuwd naar het groepsprofiel van jouw team?

Bel of mail ons.

Antilopestraat 20
1338 EE Almere

T: 036 – 54 65 243
E: office@profiledynamics.nl

Bel mij terug

“Het belangrijkste doel is om mensen in hun kracht te gebruiken en niet in hun beperking. Dat geldt niet alleen voor individuen, maar ook voor teams.”

— John Driessens, Senior Business Consultant bij Inc4 groep.

Teambuilding en teamsamenstelling

De teamanalyse is bedoeld voor ondersteuning van teamtrainingen en teambuildingsessies. Deze teamtrainingen zijn uiterst waardevol voor het verbeteren van de samenwerking en communicatie binnen teams en het samenstellen van optimale teams.

  • Het maakt bijvoorbeeld duidelijk of de samenstelling van het team aansluit bij het takenpakket en de rol die het team vervult in de organisatie;
  • en of de onderlinge taakverdeling mogelijk anders en beter kan.

Daarnaast geeft een teamanalyse een beeld van de onderlinge relaties, waar fricties zijn en hoe deze kunnen worden opgelost.  Teamleden leren waar hun eigen kracht ligt en die van anderen, wat de valkuilen zijn, en hoe ieder in de samenwerking het best tot zijn recht komt.

Lees meer over teams in onze whitepapers

Profile Dynamics App screen

Aan teamontwikkeling werken met de Profile Dynamics® App

Onze consultants werken met de Profile Dynamics® App. Dit interactieve werkinstrument wordt gebruikt in hun werk met jou, jouw teams en/of jouw organisatie. Met de app kun je op elk moment van de dag jouw eigen profiel raadplegen én krijg je bijbehorende uitleg en praktische tips. Lees hier verder.
Werk je met jouw Profile Dynamics consultant aan jouw team? Dan kun je het groepsprofiel van het team bekijken en daarbij inzicht krijgen in de drijfveren van en binnen het team. Ook krijg je inzicht in de rol van jouw eigen drijfveren binnen het team. Je kunt je verder verdiepen in de drijfveren van de teamleden door hun profielen te bekijken in de app. Er is daarbij een mogelijkheid om jouw profiel te vergelijken met die van andere eindgebruikers.

Medewerker Profile Dynamics

Wil jij je team of organisatie verbeteren?

Heb jij specifieke aandachtspunten waar je naar wilt kijken? Laten we contact hebben.
We vertellen je graag meer over de diverse toepassingen en instrumenten.

Neem gerust contact op