Betere communicatie op de werkvloer

Personal Profiler Operations

Onderlinge communicatie op de werkvloer

De loodgieter die zijn werk leuk vindt en het met de meeste van zijn collega’s goed kan vinden. Alleen met zijn teamleider botert het niet; die spreekt hem regelmatig hard en eisend toe. Het begint hem steeds meer dwars te zitten en uiteindelijk zoekt hij een ander loodgietersbedrijf om voor te werken.

Vaak zit het probleem bij personeelsverloop in de operationele krapteberoepen niet in taken, maar sluit de communicatie op de werkvloer niet genoeg aan op medewerkers. Het leidt tot je niet genoeg gewaardeerd voelen en zorgt voor spanningen, stress en motivatieproblemen. Door beter te begrijpen wat er speelt op het niveau van drijfveren van mensen, kun je dit aanpakken bij de basis: het beter communiceren met elkaar. Maar hoe kom je achter deze drijfveren en die van anderen voor mensen die werken op operationeel niveau? Hiervoor is Personal Profiler Operations ontwikkeld.

Meer weten over Personal Profiler Operations?

Bel of mail ons.

Antilopestraat 20
1338 EE Almere

T: 036 – 54 65 243
E: office@profiledynamics.nl

Bel mij terug
communicatie-werkvloer

Het waarneembare gedrag van mensen is voor teamleiders en teamleden beter te begrijpen als de onderliggende drijfveren herkend worden. Dan wordt helder:

 1. Wat in het werk voor jou en je collega’s van waarde is en waarom dit tot bepaald gedrag leidt;
 2. Wat energie geeft en wat juist weerstand oproept;
 3. Hoe en waarom mensen op een bepaalde manier communiceren;
 4. En vooral: hoe zij graag worden aangesproken.

Zo heb je de basis in handen om de communicatie op de werkvloer te verbeteren. De tool Personal Profiler Operations helpt om deze inzichten op te doen en toe te leren passen in de praktijk. Snel, praktisch en effectief.

Meer weten? Geef je op voor een kosteloos adviesgesprek

Stap 1. Hoe het werkt

Ieder mens heeft een unieke combinatie van onzichtbare drijfveren die ten grondslag liggen aan hun gedrag. Deze drijfveren zijn in te delen in zeven herkenbare waardensystemen. Door inzicht te krijgen in deze systemen, ze te leren kennen en te begrijpen hoe deze waardensystemen werken bij mensen in werksituaties ontstaat er ruimte om een gemeenschappelijke taal te vinden en mensen elkaar te laten benaderen op een manier die bij ze aansluit.

De Profile Dynamics methode is voor iedereen geschikt: iedereen heeft drijfveren die een rol spelen in werksituaties. Speciaal voor operationele medewerkers, teamleden en leiders is Profile Dynamics Operations ontwikkeld: een compacte, praktische, toegankelijke tool. Voor leiders en medewerkers en voor teams.

2. Wat het is: Personal Profiler Operations

Het product bestaat uit drie onderdelen waarmee je de communicatie in jouw teams kunt verbeteren vanuit de basis.

 1. Inzichtgevende drijfverenanalyse op B1- taalniveau. Met een korte online analyse van 20 minuten krijgen medewerkers inzicht in hun eigen unieke combinatie van drijfveren. Zij ontvangen een persoonlijke rapportage met een beschrijving van hun drijfverenprofiel incl. tips en aanbevelingen voor samenwerkingen, werkomgeving en het verbeteren van communicatie.
 2. Online training: in een korte e-learning leren mensen op toegankelijke wijze hoe drijfveren werken. Deze korte training op B1-taalniveau kan thuis gevolgd worden, zonder begeleiding. Zo krijg je meer kennis over de zeven drijfveren en leer je jouw eigen profiel en dat van anderen beter begrijpen.
 3. Er zijn communicatietrainingen beschikbaar. Deze kun je inzetten voor het verbeteren van communicatie binnen teams, je kunt er (daarnaast) ook voor kiezen om je specifiek te richten op het verbeteren van communicatievaardigheden van leidinggevenden op de werkvloer.

3. Waarom Personal Profiler Operations jouw oplossing is

 • Het is een inclusieve tool: je geeft iedereen in jouw organisatie de kans zich verder te ontwikkelen en te werken aan meer werkplezier en motivatie.
 • De tool is geschikt voor elke organisatie: groot of klein, onafhankelijk van de sector waar je je in bevindt.
  De analysetool en de online training zijn gemaakt op B1-taalniveau waardoor deze middelen geschikt zijn voor mensen met diverse denk- en werkniveaus.
 • Door het B1-taalniveau is het aanbod bij uitstek te gebruiken bij het werken aan het verbeteren van communicatie en samenwerkingen in een gemengd team.
 • De methode is snel en effectief in te zetten!

Voor jou van ons: kosteloos maatwerkadvies

Omdat elke situatie uniek is en elke situatie om advies op maat vraagt, bieden we je jou kosteloos een adviesgesprek van 30 minuten aan. Als je jouw gegevens achterlaat, bellen we jou om een telefonische afspraak in te plannen.

Aanvraag adviesgesprek Personal Profiler Operations

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Medewerker Profile Dynamics

Wil jij je team of organisatie verbeteren?

Heb jij specifieke aandachtspunten waar je naar wilt kijken? Laten we contact hebben.
We vertellen je graag meer over de diverse toepassingen en instrumenten.

Neem gerust contact op