Personal Profiler Operations

Communicatie verbeteren in de operatie

Gemotiveerde mensen in de operatie. Juist nu!

Goede communicatie is nodig om samenwerkingen te verbeteren tussen teamleden in de operatie en tussen managers en hun medewerkers. Inzicht hebben in wat er speelt op het niveau van drijfveren van mensen op de werkvloer is een belangrijke sleutel. Zo ontstaat er begrip en kan er gewerkt worden aan het vinden van een gezamenlijke taal. Daarmee verbeter je de teamdynamiek, stijgt het werkplezier én werkt dit stimulerend op het ervaren van motivatie.

Meer weten over Personal Profiler Operations?

Bel of mail ons.

Antilopestraat 20
1338 EE Almere

T: 036 – 54 65 243
E: office@profiledynamics.nl

Bel mij terug

Drijfveren op de werkvloer

Maar hoe kom je achter jouw eigen drijfveren en die van anderen bij mensen die in de operatie werken? En hoe ga je vervolgens met deze inzichten werken? Er bestaan daar weinig inzichtgevende tools voor. Profile Dynamics heeft daarom Personal Profiler Operations ontwikkeld. Deze sectoronafhankelijke tool (met bijbehorende online training) sluit aan op de werksituatie van mensen die functioneren op operationeel niveau.

Zo kun je op praktische wijze snel en effectief aan de slag met jouw team.

  • Online training: leren hoe drijfveren werken. Deze korte training kan thuis gevolgd worden, zonder begeleiding. Mensen leren begrip te krijgen hoe drijfveren werken in de praktijk.
  • Toegankelijkheid voor iedereen. De analysetool en de online training zijn gemaakt op B1-taalniveau waardoor deze middelen geschikt zijn voor mensen met diverse denk- en werkniveaus. Je kunt dit dus bij uitstek gebruiken bij het werken aan het verbeteren van communicatie en samenwerkingen in een gemengd team.
  • Snel (en veel, als je wilt). De analyse kost 20 minuten. Je kunt deze via jouw Profile Dynamics consultant inzetten voor individuele werknemers, kleine én grote teams.
  • Effectief. De analyse kun je gebruiken voor diverse doeleinden zoals het verbeteren van communicatie, het verbeteren van samenwerkingen maar ook voor het werken aan de verbetering van dynamieken in het team.
Meer weten? Download de casus hier.

Personal Profiler Operations in de praktijk
Meer dan 45 apotheekteams in Nederland aan de slag met drijfveren

Het gebruik van geneesmiddelen groeit in hoog tempo waardoor de apotheekbranche een zekere dynamiek ervaart. Hierdoor wordt het nodige adaptatie- en integratievermogen van apothekers en hun teams gevraagd. Dit zorgde al in de pre-coronatijd voor een stijgende werkdruk. Hiermee werd de noodzaak aan het structureel inzetten op het verbeteren van de onderlinge communicatie en samenwerking steeds groter.

Het trainingsprogramma “Werken aan een topteam” ontwikkeld door Profile Dynamics® consultants Rick Boessen en Yvonne Caspers van MD&D concepts en Sharon Schouten-Tjin A Tsoi van MGZ speelt in op deze behoefte. Inmiddels hebben, dankzij het ter beschikbaar komen van stimuleringsgelden van VWS, meer dan 45 apotheekteams, verspreid over heel Nederland, met bijna 500 medewerkers deelgenomen aan het trainingsprogramma. Er werd gewerkt met de nieuwe tool Personal Profiler Operations.

Meer weten? Download het artikel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Toepassingsmogelijkheden, meer doen met Personal Profiler Operations

  • Ga gericht aan de slag met communicatie met de communicatietraining. Met deze training heb je de basis om jouw teamleiders te laten werken met drijfveren.
  • Extra uitdagingen in het team? Werk met teamrapporten Ga actief aan de slag met het nog beter maken van de matches tussen mens en werk in jouw team. Optimaliseer het team door een nog betere verdeling van taken en rollen.
  • Gebruik de Profile Dynamics® App als werkinstrument om de inzichten en de handvatten voor het werken met drijfveren te verankeren en regelmatige feedback aan te vragen en te geven.

Wil je met Profile Dynamics tools aan de slag op meerdere lagen in de organisatie? Dat kan! We bieden je diverse tools en diensten aan. Zo kun je werken aan leiderschap, conflicthantering, maar ook werving, selectie en zaken als stresspreventie. Lees daar hier meer over.

Medewerker Profile Dynamics

Wil jij je team of organisatie verbeteren?

Heb jij specifieke aandachtspunten waar je naar wilt kijken? Laten we contact hebben.
We vertellen je graag meer over de diverse toepassingen en instrumenten.

Neem gerust contact op