Webinar “Breinkennis inzetten bij drijfveren”

Een aantal keer per jaar organiseert Profile Dynamics gratis webinars. We delen de nieuwste inzichten over het werken met drijfveren in de werkende wereld van nu met je.

Webinar 17 november 2022: “Breinkennis inzetten bij drijfveren” terugkijken

Ken jij dit: die momenten dat je bezig bent, in een flow zit en ervaart dat dingen bijna vanzelf gaan? Je voelt je energiek, vitaal en vooral: blij. Jouw motivatielevel is hoog en stress lijkt naar de achtergrond verdwenen. Wat is dit? Wat gebeurt er in jouw brein op dat moment?

Meer weten?

Bel of mail ons.

Antilopestraat 20
1338 EE Almere

T: 036 – 54 65 243

Op donderdag 17 november 2022 hebben Gertie Verreck, directeur van het BCL Instituut, en Elvie Giezenaar, A&O psycholoog van Thaeles ons ‘in een snelkookpan’ van een uur een praktische gebruiksaanwijzing van het brein aangeboden. Deze breinkennis is direct te vertalen in de eigen praktijk van het coachen van medewerkers op basis van drijfveren.

  • We maakten kennis met de neurologische hoofdwetten van het brein om gemotiveerd te werken.
  • We kregen tips om de juiste laatjes open te trekken en aan de juiste knoppen te draaien (in het brein, welteverstaan). Door aan de dopaminekraan in het brein te draaien staat het brein nog meer open voor ontwikkeling.
  • En er werd op een prikkelende manier de verbinding tussen breinkennis en drijfveren gelegd met mooie handvaten om je coaching te versterken.

De webinar terugkijken?

Klink op deze link.

Over de sprekers

Gertie Verreck is directeur van het Brein Centraal Leren Instituut en auteur van het boek Van Brokkelbrein naar focus. Het is haar passie om neurowetenschappelijke kennis te vertalen en toepasbaar te maken om leren en ontwikkelen op elk niveau effectiever en leuker te maken. Ze ‘ondertitelt’ met veel energie de gebruiksaanwijzing van ons brein naar de praktijk om mensen, teams en organisaties optimaal rendement te laten behalen uit leerprocessen. Ze ontwerpt, ontwikkelt en implementeert breinproof ontwikkelprogramma’s voor leidinggevenden, geeft trainingen en versterkt collega-coaches en HR-adviseurs.

Elvie Giezenaar is A&O psycholoog/senior adviseur bij Thaeles. Zij coacht medewerkers en teams en verzorgt assessments. Profile Dynamics is een belangrijk onderdeel bij assessments, individuele sessies maar zeker ook tijdens bij teamcoaching of trainingen. Zij ziet het als een mooi middel om mensen inzicht te laten krijgen in zichzelf maar ook in anderen. Profile Dynamics zet zij met grote regelmaat in bij vragen op het gebied van samenwerking en communicatie.

De webinar wordt gehost door dr. Hans de Jong, oprichter en CEO van Profile Dynamics.

Over Thaeles en het BCL Instituut

Thaeles, opgericht in 2003, is een HR businesspartner die actief is waar mensen en organisaties qua werk veranderen en ontwikkelen. Op dit snijvlak werken ze aan nieuwe perspectieven, passend voor organisaties en hun medewerkers. De adviseurs bieden een verfrissende en nuchtere kijk op het functioneren en inzetbaar en betrokken blijven van medewerkers (binnen de eigen functie of het team maar ook in of buiten de eigen organisatie). Ze zijn sparringpartners die -soms met een kritische blik- veranderingen en ontwikkeling begeleiden en stimuleren. Bij Thaeles vinden ze ook: alleen ga je sneller, samen kom je verder… Ze geloven daarom in de kracht van samenwerking maar ook in de kracht van specialisaties. Binnen de Thaeles-familie voeren ze daarom voor specifieke (complementaire) diensten een apart merk, waaronder het BCL Instituut. Meer weten? Check de site.

Het BCL Instituut is specialist op het gebied van breinleren en breinbegeleiderschap. Al sinds de oprichting in 2007 zijn de benaderingen (en daarmee ook de programma’s) van het BCL Instituut volledig wetenschappelijk onderbouwd, gefundeerd op neurobased science. Kijk voor meer informatie op de site.

Medewerker Profile Dynamics

Wil jij je team of organisatie verbeteren?

Heb jij specifieke aandachtspunten waar je naar wilt kijken? Laten we contact hebben.
We vertellen je graag meer over de diverse toepassingen en instrumenten.

Neem gerust contact op