Gedreven en gemotiveerde teams: hoe jij dit voor elkaar krijgt

How to – webinar op 16 maart

Een aantal keer per jaar organiseert Profile Dynamics gratis webinars. We delen de nieuwste inzichten over het werken met drijfveren in de werkende wereld van nu met je.

Samenwerken; het is niet altijd eenvoudig. Al helemaal niet als de werkdruk hoog is door personeelskrapte, ziekteverzuim of personeelsverloop. Soms begrijpen mensen elkaar niet goed of denken ze elkaar te begrijpen, maar werken ze toch langs elkaar heen. Miscommunicatie ligt al snel op de loer. Dit kan leiden tot spanningen, stress én ziekteverzuim. De verzuimcijfers in Nederland zijn niet mis: van het totaal aantal verzuimdagen wordt circa een derde veroorzaakt door psychische klachten (waarvan 21% stressgerelateerd). Bij langdurend verzuim (>6 weken) is dit zelfs 30% (spanning, overspanning en burn-out), aldus Arboned.

How to – webinar over teamoptimalisatie op donderdag 16 maart 2023

Om teams vitaal en gemotiveerd te houden is het nodig om hier actief aan te werken en teamoptimalisatie tot jouw prioriteit te maken. Het goede nieuws is dat jij kunt ingrijpen door onder de oppervlakte te kijken en te werken met wat mensen drijft. Waar krijgen teamleden energie van? Hoe verhouden hun drijfveren zich tot de rol in het team? Wat hebben teamleden nodig om zich prettig te voelen in de onderlinge samenwerkingen en optimaal tot hun recht te komen?

Wij helpen je hiermee. Tijdens het online inspiratiecafé op donderdag 16 maart aanstaande, laat Annemiek Stam, facilitator teamsessies & strategieontwikkeling bij Kameleon, zien hoe zij werkt met de drijfveren van teamleden voor teamoptimalisatie. Ze deelt haar top 5 van tips en laat jou zien hoe het werken met drijfveren jou helpt om jouw teamleden optimaal te laten samenwerken.

Deelnemen? Geef je hier op!

Gedreven mensen, gedreven en vitale teams

Annemiek Stam “Ik geloof in samenwerkingen waarbij mensen elkaars verschillen waarderen en waarbij mensen bewust leren werken met hun eigen en elkaars drijfveren. Door elkaars kwaliteiten en energiegevers te benutten, komen mensen in teams veel meer tot hun recht en presteren teams succesvoller.“

Werken met drijfveren ondersteunt teamleden met inzichten waardoor zij elkaar leren begrijpen én vervolgens effectief en oordeelsvrij leren communiceren. En dit is cruciaal want daardoor ontstaat er een veilige en ontspannen sfeer waarbinnen mensen beter kunnen leren en ontwikkelen. Dit is een belangrijke basis om vervolgens te onderzoeken hoe onderlinge samenwerkingen nog beter kan en hoe het team als geheel optimaal kan ontwikkelen.

Door werken én samenwerken beter aan te laten sluiten op de drijfveren van teamleden kunnen mensen echt doen wat bij ze past en waar zij energie van krijgen. Zo lukt het om een team gedreven en vitaal aan de slag te houden.

Over Annemiek Stam

Annemiek maakt en begeleidt programma’s voor teams. Ze is gespecialiseerd in bedrijfsstrategie, teamontwikkelingen en gedreven leiderschap. Lees meer over Annemiek en haar aanpak op de website van haar bedrijf Kameleon.

Annemiek+Stam+Kameleon+teamoptimalisatie+Profile+Dynamics

Wat de webinar jou oplevert

Nieuwsgierig geworden? Na afloop van de webinar heb jij deze inzichten:

  • Je hebt concreet welke top 5 van factoren een rol kunnen spelen in uitdagingen bij teamoptimalisatie
  • Je begrijpt wat voor rol drijfveren van teamleden kunnen spelen in hun gedrag & wat de effecten hiervan zijn op de onderlinge communicatie in teams.
  •  Je hebt 5 concrete tips om gelijk mee aan de slag te gaan.
  • Je hebt ontdekt hoe de drijfverenmethode van Profile Dynamics als middel helpt om drijfveren in teams inzichtelijk te krijgen en hiermee aan de slag te gaan.

Kortom: doe mee en gebruik de nieuwe inzichten om jouw teams verder te optimaliseren.

Praktische informatie & aanmelden

Datum: donderdag 16 maart 2023. De webinar is in het Nederlands. De online inloop start om 14.45 uur. De webinar duurt van 15.00 tot 16.00 uur.

  • We werken met Zoom. We mailen enkele dagen voor het event de Zoom-link waarmee je deel kunt nemen aan het evenement.
  • Je kunt dit webinar kosteloos bijwonen, maar aanmelden is nodig. Geef je op door onderstaand formulier in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Medewerker Profile Dynamics

Wil jij je team of organisatie verbeteren?

Heb jij specifieke aandachtspunten waar je naar wilt kijken? Laten we contact hebben.
We vertellen je graag meer over de diverse toepassingen en instrumenten.

Neem gerust contact op