Word Profile Dynamics consultant

met de complete online certificeringsopleiding

Ben jij coach, HR-functionaris, teamleider, manager of heb je een andere functie waarbij je veel met mensen werkt? Wil jij de onderlinge communicatie en samenwerkingen verbeteren? Krijg inzicht in wat er onder de oppervlakte leeft: werk met drijfveren. Aan de slag hiermee? We hebben een volledige online certificeringsopleiding voor jou.

De voordelen voor deze basisopleiding op een rijtje:

 • Je kunt elke dag starten met de opleiding, waar en wanneer het jou uitkomt. De live-sessies worden regelmatig gegeven.
 • Je krijgt inzicht in wat individuen drijft: door welke bril zij de wereld bekijken en wat hun waarden zijn. Je krijgt daarbij inzicht in energiegevers en snapt wat het is waar mensen hun energie aan verliezen.
 • Je werkt met de Profile Dynamics methode om drijfveren van mensen te analyseren en in te zetten voor jouw trainings-, management- en coachingsactiviteiten.
 • Na afronding van de opleiding kun je de methode op elk gewenst moment inzetten, vanuit jouw eigen online omgeving (incl. app!) als Profile Dynamics consultant. Tip: wil je aan de slag met teams? Geef je dan ook op voor onze vervolgtraining Drijfveren in teams. Lees daar hier meer over.
 • Je volgt de online opstartsessie “Praktisch aan de slag met Profile Dynamics®” waarin je uitleg krijgt over het werken met Profile Dynamics® instrumenten. Ook word je op weg geholpen in het werken met de Profile Dynamics® tools zoals de app.
 • Je wordt opgenomen in de Profile Dynamics community en wordt door ons op de hoogte gehouden over het werken met drijfveren. We voeden je met inspiratiebijeenkomsten, diverse events en netwerkmogelijkheden (online en offline).
Meer weten? Vraag onze flyer aan!

Meer info over onze opleiding

Heb je vragen?Nu aanmelden

Werken met drijfveren, werken met Profile Dynamics®

De certificeringsopleiding leidt jou op om te werken met de tool Profile Dynamics®. Hiermee breng jij de drijfveren van individuen in beeld én begeleid je ze met het integreren van de opgedane inzichten. Profile Dynamics® is gebaseerd op de waardentheorie van de Amerikaanse psycholoog Clare W. Graves.

De inhoud van de basisopleiding

Tijdens de opleiding komt aan bod:

De theorie van Graves.
– De zeven systemen aan het werk
– De rol van drijfveren in organisaties
– De Profile Dynamics methodiek
– Het interpreteren en het bespreken van individuele profielen

De opleiding bestaat uit vier delen:

– Een theoriedeel via een e-learning – Zelfstudie: in totaal 20 t/m 24 uur
– Een live online training van een dagdeel (4 uur – zie agenda voor data)
– Een live online training van een dagdeel met een afrondend examen
– De live online opstartsessie “Praktisch aan de slag met Profile Dynamics®” (+/- 2 ½ uur).

Stappen

 1. Na inschrijving, ga je eerst jouw eigen drijfverenprofiel ontdekken* door middel van de online drijfverenanalyse.
 2. Hierna start je met de e-learning module (zie hierboven) en krijg je de bijbehorende syllabus. Deze online training dien je te hebben afgerond voor aanvang van de trainingsdagen.
 3. Je bent klaar voor de trainingsdagen. De online training wordt gedaan m.b.v. de online tool Zoom. Je hebt hiervoor geen account nodig.
 4. Aan het einde van de tweede trainingssessie, doe je een online examen over de theorie en doe je een mondeling examen waarin je laat zien dat je de kennis en inzichten uit de training kunt toepassen: je doet een simulatiegesprek waarbij je een drijfverenprofiel uitlegt.
 5. Op de derde dag ga je aan de slag tijdens een online opstartsessie. Je krijgt uitleg over het werken met Profile Dynamics® producten en je wordt getraind in het werken met tools zoals de app.

(*Heb je de afgelopen twee jaar al een keer de Profile Dynamics® drijfverenanalyse gedaan? Dan begin je gelijk met de e-learning).

Meer informatie ontvangen over de opleiding?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kijk hier voor de eerstkomende trainingen

Wat jouw investering is

De kosten voor de certificeringsopleiding bedraagt € 1545 (excl. btw).

Meld je nu aan!

Na de certificering: aan de slag en vervolgopleiding doen?

Nadat we met jou een licentieovereenkomst hebben afgesloten, ontvang je van ons jouw certificaat en helpen wij jou op weg om te gaan werken in onze online omgeving. Als je de drijfveren van mensen wil gaan analyseren, koop je bij ons codes in en verstuur en verwerk je de analyse in jouw eigen Profile Dynamics® omgeving. Hier kun je analyses uitsturen, beheren en afdrukken. Ook zijn presentaties, handleidingen en promotiemateriaal beschikbaar. Aan de licentie zijn geen kosten verbonden. Wij ondersteunen je bij administratieve, inhoudelijke en/of technische vragen.

Als je consultant wordt, kun je werken met de Profile Dynamics® App. Dit interactieve instrument kun je gebruiken in jouw werk met individuen, teams en organisaties! Lees daar hier meer over.

Daarnaast word je opgenomen in onze community van meer dan 600 consultants. Je ontvangt nieuws en uitnodigingen voor speciale consultants-events gedurende het jaar door.

Werken met teams?

Wil je ook met teams en organisaties aan de slag? Of heb je interesse in stresspreventie? We bieden je diverse vervolgopleidingen aan. Er zijn combinatiekortingen mogelijk.

Meer info over onze vervolgopleidingen

Je opgeven voor de training?

Je kunt elke dag starten met de online training! De live-sessies worden regelmatig door ons gegeven. Wil je de training volgen, alleen of met meerdere mensen, maar lukt dit niet op de trainingsdata? Neem dan contact met ons op, dan kijken we naar mogelijkheden met jou!

Meld je nu aan!
Medewerker Profile Dynamics

Wil jij je team of organisatie verbeteren?

Heb jij specifieke aandachtspunten waar je naar wilt kijken? Laten we contact hebben.
We vertellen je graag meer over de diverse toepassingen en instrumenten.

Neem gerust contact op