Certificering Profile Dynamics

Driedaagse certificeringsopleiding

De driedaagse opleiding is een intensieve scholing in de drijfveren van Graves en hun betekenis voor mens en organisatie. De training bevat uitgebreide uitleg over de kleuren- en waardensystematiek. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt duidelijk hoe je de methode effectief kunt inzetten in tal van situaties. Veel tijd wordt ingeruimd voor praktische oefening met het interpreteren en presenteren van Profile Dynamics ® analyses.

Tussen de trainingsdagen krijg je huiswerkopdrachten mee. De laatste trainingsdag wordt afgesloten met een examen.

Certificeringsopleiding als e-learning

In deze training krijg je de basis aangereikt voor het werken met de Profile Dynamics® methodiek. De training bestaat uit twee delen: een theoriedeel via e-learning die je thuis kunt volgen en een trainingsdag met oefeningen op locatie. De trainingsdag wordt met name besteed aan het bespreken van profielen in persoonlijke gesprekken en het leggen van relaties. Vergeleken met driedaagse certificeringsopleiding is er minder ruimte voor specifieke vragen van cursisten. Deze trainingsdag wordt afgesloten met een examen.

Licentie

Na succesvolle afsluiting van de opleiding krijg je het beheer over jouw eigen webomgeving waarin je analyses kunt uitsturen, beheren en afdrukken. Ook zijn presentaties, handleidingen en promotiemateriaal beschikbaar. Aan de licentie zijn geen kosten verbonden. Wij ondersteunen je bij administratieve, inhoudelijke en/of technische vragen.

Drijfveren in teams

Consultants die Profile Dynamics willen toepassen in teamtrainingen, volgen daarna de opleiding Drijfveren in teams. In deze vervolgopleiding leer je:

  • Veelzijdige analyses te maken op basis van teamprofielen (kracht en valkuilen van het team, onderlinge relaties, aansluiten bij taken, management en organisatiecultuur)
  • Inzicht te krijgen in patronen die karakteristiek zijn voor teamcombinaties.

Na afloop van deze opleiding ben je in staat om groepen en teams te begeleiden op basis van de drijfverentheorie. De opleiding bestaat uit twee modules: Fases in teamontwikkeling en Gericht teams sturen en beïnvloeden.

Start komende trainingen

Agenda trainingen

De eerste ervaringen van een nieuwe consultant:

,,Ik wens iedere organisatie toe, om de impact te ervaren die de kennis van drijfveren teweegbrengt!”

Als P&O adviseur bevind ik mezelf midden in de organisatie en help medewerkers in allerlei veranderprocessen. Of het nu een persoonlijk traject is of dat het een heel team betreft, het begint altijd met de vraag: Wie ben ik en waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe? Door de kennis van je eigen drijfveren word je zó positief bepaald bij je eigen kracht en valkuilen, dat je van daaruit veel bewuster waarde leert toe te voegen aan je omgeving. Daarnaast helpt het om binnen de organisatie lastige issues vanuit een positieve dynamiek bespreekbaar te maken en de impact die dat teweegbrengt, verrast me steeds weer. Ik gun dat echt iedere organisatie toe, voor welke uitdaging je ook staat.

Reini Verboom – van Schaik – Personeelsadviseur NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen)

Wil jij je team of organisatie verbeteren?

Heb jij specifieke aandachtspunten waar je naar wilt kijken? Laten we contact hebben.
We vertellen je graag meer over de diverse toepassingen en instrumenten.

Neem gerust contact op