Hoe je jouw organisatie laat ontwikkelen

Ontdek de stille kracht in jouw organisatie

Door persoonlijke motieven van mensen te achterhalen, verhogen wij hun persoonlijke succes en dat van de teams en de organisaties waarin zij werken.

3 stappen naar succes

Wij weten alles van drijfveren en hoe je daarmee mens en organisatie bij elkaar brengt. In drie stappen motiveren wij mensen om daarmee de inzet en de prestaties van mensen en organisaties te verbeteren.

Sinds 2005 hielpen we duizenden klanten op weg:

“De hoeveelheid maatwerk was echt een verrassing!”

— Pascal, lector Procesinnovatie & Informatiesystemen, Hogeschool Utrecht

Stap 1. Persoonlijke drijfveren

Onze analyses geven zelfinzicht en maken duidelijk wat mensen belangrijk vinden op hun werk. De uitslag geeft aan welke drijfveren voor jou belangrijk zijn. Er zijn zeven drijfveren.

Profile Dynamics is gebaseerd op het gedachtegoed van de Amerikaanse psycholoog Dr. Clare W. Graves

Hoe werkt het?

Het kost ongeveer 20 tot 30 minuten om een online vragenlijst in te vullen. Het is de unieke combinatie van drijfveren die jouw persoonlijkheid tekent.

Persoonlijk maatwerk

Je hebt alle zeven drijfveren in je, maar de waarde die we aan de afzonderlijke drijfveren hechten, verschilt van mens tot mens.

Het drijfverenprofiel met de uitslag, lees je in een helder rapport dat ‘op het lijf is geschreven’.

Stap 2. De dynamiek van het team

Door jouw team te analyseren, leer je ieders drijfveren kennen. Hierdoor kun je jouw teamleden gericht motiveren en hun inzet en prestatie bevorderen.

De dynamiek in jouw team brengen wij op duidelijke en aantrekkelijke wijze in kaart. Met de praktische handvatten die de analyse biedt, kun je gelijk aan de slag om jouw team verder te ontwikkelen en te optimaliseren.

Het team verbeteren

Als manager kan je dan kijken of je de samenstelling van het team kunt aanpassen, door bijvoorbeeld medewerkers met complimenterende drijfveren aan te nemen, of door huidige medewerkers te motiveren aanvullende vaardigheden te ontwikkelen.

Waarom organisaties voor ons kiezen:

 Maatwerk: iedereen is uniek

 Wetenschappelijk onderbouwd

 Meer dan 13 jaar ervaring. Goed toepasbaar & praktisch

Nyenrode Business University ging jou voor:

“Profile Dynamics® biedt een diepgaand inzicht in de drijfveren van mensen, en is dus een ideale tool voor gebruik in de MSc en MBA programma’s van de Nyenrode Business Universiteit. Persoonlijk leiderschap vormt de kern van de programma’s van Nyenrode, en om aan je persoonlijk leiderschap te werken moet je jezelf nog beter leren kennen. Profile Dynamics® helpt enorm daarin, omdat je de persoonlijke waarden die jou motiveren goed leert kennen.”

– Victoria Bressers, Senior Advisor, Career and Personal Development. Nyenrode Business University

victoria_bressers_012016

Stap 3. Handvatten om jouw organisatie te ontwikkelen

Drijfveren en bedrijfscultuur

Tot slot speelt de cultuur van een organisatie een rol. De benodigde drijfveren in een start-up, zijn anders dan in een corporate, en in een verzorgingshuis anders dan in een verkooporganisatie.

Je krijgt met onze analyses inzicht in de aansluiting tussen jouw organisatie en jouw medewerkers en je ziet waar je verbeteringen kunt doorvoeren in het team.

Medewerker Profile Dynamics

Wil jij je team of organisatie verbeteren?

Heb jij specifieke aandachtspunten waar je naar wilt kijken? Laten we contact hebben.
We vertellen je graag meer over de diverse toepassingen en instrumenten.

Neem gerust contact op