De ideale kandidaat

Werving en selectie op basis van drijfveren

Gekwalificeerd personeel vinden

Elke functie vereist specifieke kennis, kunde en vaardigheden. Als je start met het aanvinken van benodigde competenties voor de vacature, zul je merken dat deze lijst al snel vrij lang wordt. Het gaat vaak om competenties die moeilijk in één persoon te verenigen zijn.

Function Profiler®

Wij hebben daarom een instrument voor jou ontwikkeld: de Function Profiler®. Vanuit functieomschrijvingen en gewenste competenties kun je voorkeursprofielen opstellen voor ‘de ideale kandidaat’.

Omgekeerd, kun je ook onderzoeken of de drijfveren van een sollicitant wel goed aansluiten op de functie-eisen van de vacature.

Bekijk onze video hieronder.

Meer weten?

Bel of mail ons.

Antilopestraat 20
1338 EE Almere

T: 036 – 54 65 243
E: office@profiledynamics.nl

Bel mij terug

“Maatwerk is een vereiste voor een succesvol samenspel in werk. Geen organisatie, afdeling, functie en mens is hetzelfde. HR zou oog voor deze verschillen moeten hebben.”

Pascal Ravesteijn, lector Procesinnovatie & Informatiesystemen aan de Hogeschool Utrecht.

Zo werkt de Function Profiler®

Bekijk de animatie
(01:41)

Van competenties naar drijfverenprofielen

Function Profiler® helpt je een realistisch profiel op te stellen van de kandidaat die het best bij jouw vacature past op basis van zijn of haar drijfveren. Deze methode voorkomt ook dat je in de veelvoorkomende valkuil trapt dat je onbewust kiest voor een kandidaat die het meest op jezelf lijkt; Function Profiler® stelt objectief vast wie de meest geschikte sollicitanten zijn. Ook geeft het instrument inzicht in de eigenschappen die nodig zijn voor een bepaalde rol en taak.

Objectieve tool voor werving en selectie

Function Profiler® werkt als volgt:

  1. Eerst maak je een profielschets van de functie op basis van de gewenste competenties.
  2. Function Profiler® zet dit om in een realistisch drijfverenprofiel dat goed bij jouw vacature past.

Kandidaten met een profiel dat lijkt op jouw voorkeursprofiel, hebben de motivatie die nodig is om echt goed te worden in hun werk.

Zij hebben de benodigde talenten voor uw vacature al in huis of kunnen deze makkelijk ontwikkelen omdat het bij hun persoonlijkheid past.

Daarmee biedt Function Profiler® een uitstekend uitgangspunt voor een sollicitatiegesprek waarin je snel tot de kern van de zaak kunt komen.

Medewerker Profile Dynamics

Wil jij je team of organisatie verbeteren?

Heb jij specifieke aandachtspunten waar je naar wilt kijken? Laten we contact hebben.
We vertellen je graag meer over de diverse toepassingen en instrumenten.

Neem gerust contact op