Elkaar spelenerwijs leren kennen en begrijpen

Drijfverenspellen

Leer elkaar kennen

Een drijfverenspel is de manier om elkaar beter te leren kennen en begrijpen. Wat maak mensen zo verschillend? Hoe kun je efficiënt gebruikmaken van de verschillende drijfveren van mensen om elkaar als team te versterken? Tijdens het drijfverenspel kom je daar op een respectvolle, leuke en educatieve manier achter.

Beter met elkaar omgaan

Op zoek naar een leuke en innovatieve manier om uw teamsessies vorm te geven? Met het spelen van onze drijfverenspellen ervaren mensen de kracht van eigen voorkeuren en die van anderen. Ook leren de deelnemers spelenderwijs hoe men beter met elkaar om kan gaan. Beide spellen zijn geschikt voor zowel mensen met als zonder kennis van drijfveren.

Drijfveren

Onze spellen zijn gebaseerd op de theorie van dr. Clare W. Graves. Hij onderzocht de drijfveren van mensen die bepalen hoe zij hun werk doen, in welke vorm en met wie zij het liefst samenwerken. Graves analyseerde tevens de leiderschapsstijl die personeelsleden ontwikkelen en de manier waarop zij communiceren.

Zeven drijfveren

Aan de hand daarvan onderscheidde hij zeven verschillende herkenbare drijfveren en verdeelde deze onder in kleuren. Iedereen heeft van elke kleur iets in zich, maar de mate waarin verschilt van mens tot mens. Door kennis te verkrijgen van elkaars drijfveren verbetert de communicatie en de samenwerking.

Drijfverenspel TopTeams®

Het TopTeams® spel laat teamleden op een speelse manier ken­nismaken met elkaars drijfveren. Zitten jullie op dezelfde golflengte en hebben jullie vergelijkbare drijfveren? Dan begrijpen jullie elkaar meestal makkelijker, maar delen jullie misschien wel dezelfde blinde vlekken en valkuilen als jullie collega’s. Met TopTeams® ontdek je ook wat collega’s met andere drijfveren te bieden hebben en hoe je elkaar het beste aanvult.

Het doel van het spel
Het spel bevat 110 speelkaarten, die horen bij bepaalde drijfveren of die juist meer algemeen van aard zijn. Er zijn verschillende spelvarianten mogelijk. Het doel is om elkaar beter te leren kennen en verschillen in perceptie helder te krijgen. Dit is leuk en ontspannend, maar je kunt er tegelijkertijd ook mee de diepte in.

TopTeams® is te spelen met minimaal 2 tot maximaal 6 deelnemers per spel.

Drijfverenspel Kleurenjagen!®

Het is voor velen waarschijnlijk herkenbaar; met de ene collega kun je lezen en schrijven, terwijl de ander je altijd tegen de haren instrijkt. Het spel Kleurenjagen!® neemt je daarom mee langs alledaagse situaties op de werkvloer. De ene situatie wekt irritatie op, terwijl de ander voor hilariteit zorgt; zo is het spel herkenbaar én leerzaam. Kleurenjagen!® is een middel om op een speelse manier de verschillen tussen teamleden bloot te leggen op basis van hun drijfveren. Daardoor leren teamleden elkaar beter begrijpen. De teamspirit neemt toe en de onderlinge communicatie verbetert.

Het doel van het spel
Het spel bevat 110 kaarten, die diverse situaties en motiverende (óf demotiverende) reacties bevatten. Kleurenjagen! is een middel om de groep losser te maken, tijdens bijvoorbeeld teamtrainingen. Ook kun je op ontspannen wijze ervaren hoe patronen op het werk zich ontwikkelen – en hoe je deze desgewenst doorbreekt.

Kleurenjagen!® is te spelen met teams van drie tot zes personen.

E-mail nieuwsbrief Profile Dynamics®

Naast de Coloriet publiceren wij elk kwartaal een e-mail nieuwsbrief. Je kunt je hieronder aanmelden voor de e-mail nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.