De interventie voor beter werk en minder stress in jouw organisatie

Zipperr® en ReAttach

Medewerkers die door spanningen op het werk veel stress ervaren, presteren minder en lopen risico op een burn-out. Verzuim en uitval van medewerkers zorgen voor een grote kostenpost voor werkgevers. Speciaal voor jou is de combinatie Zipperr® en ReAttach* ontwikkeld, als interventie om werkstress te verminderen.

Jouw medewerkers krijgen in korte tijd inzicht in zichzelf en in hun omgeving, en gaan direct zelfstandig aan de slag om hun situatie te verbeteren. Dat levert meer ontspanning, minder uitval en betere werkprestaties over de hele linie.

Zipperr® met ReAttach is zeer toegankelijk en werkt op intra- én interpersoonlijk niveau. Na afloop van een kortdurend traject ervaren medewerkers:

 Inzicht in zichzelf en de relaties met anderen;

 Grip op spanningen in zichzelf en op die met anderen;

✓ Meer ruimte om ander (effectiever) gedrag uit te
proberen en hun performance te verbeteren.

*) ReAttach is een interventietool ontwikkeld door Paula Weerkamp

Meer weten over de toepassingsmogelijkheden of over de opleiding?

Bel of mail ons.

Antilopestraat 20
1338 EE Almere

T: 036 – 54 65 243

Bel mij

Prachtig om te mogen ervaren wat het werken met Zipperr® in combinatie met ReAttach betekent voor de mentale veerkracht van mensen.”

— Peet van Laar, Profile Dynamics® consultant, Spring

Hoe het werkt

1. De drijfverenanalyse

Elk mens heeft een unieke combinatie van innerlijke drijfveren in zich die zijn denken en doen voor een groot deel bepalen. Met de persoonlijke drijfverenanalyse van Profile Dynamics® krijgt jouw medewerker inzicht in zijn of haar drijfveren én in de dynamiek met anderen (die heel anders gedreven kunnen zijn). Zo ontstaan begrip en inzicht voor de volgende stap.

2. Systemisch werken met Zipperr®

Na de analyse worden de onderlinge relaties in kaart gebracht door middel van het “Systemisch Werken” waarbij Zipperr® dit proces op een zeer verhelderende manier laat zien: mensen plaatsen zelf pionnen en fiches, en gebruiken ‘associatiekaarten’ om de dynamiek met collega’s weer te geven. Zo krijgen zij op een vriendelijke, toegankelijke en emotioneel veilige manier inzicht in hun onbewuste gevoelens en gedachten. In deze stap wordt snel duidelijk hoe situaties en relaties kunnen verbeteren.

3. Van overprikkeling naar ontspanning: ReAttach

Na inzicht in zichzelf en in de relaties met anderen te hebben verkregen, wordt er gewerkt aan het ontspannen van het zenuwstelsel. Spanningen worden opgeslagen in het lichaam, waardoor het zenuwstelsel overprikkeld raakt en steeds gevoeliger wordt, en mensen nog meer moeite krijgen met het verwerken van prikkels. Zo kan een vicieuze cirkel ontstaan bij stress op het werk. ReAttach is een interventietool die deze negatieve spiraal doorbreekt. Bij een ReAttach sessie denken mensen na over stressvolle momenten, terwijl er zacht en ritmisch op de handen wordt getikt. Het effect is dat de spanning op de situatie aantoonbaar afneemt. ReAttach is een nieuwe interventie, waarbij mensen meer overzicht en controle over hun eigen emoties krijgen. Veel mensen ervaren ReAttach als ontspannend. Tijdens een sessie hoeven zij niets te vertellen; alles speelt zich af in hun eigen beleving.

Met de nieuwe inzichten werken jouw medewerkers zelfstandig verder aan het verbeteren van hun eigen situatie. Zelfredzaam, ontspannen en met meer zelfvertrouwen. Jouw medewerker beseft: ik heb alles in huis om zelf mijn situatie te verbeteren!

4. Aan de slag?

Wil je werken met Zipperr® en ReAttach- methode?

Je kunt samenwerken met een gecertificeerde Zipperr® en ReAttach consultant. Wil je zelf aan de slag als consultant? Of wil je jouw medewerker(s) laten opleiden? Dat kan! De opleiding wordt gegeven door Ellen Schoone, gecertificeerd Profile Dynamics® consultant en geaccrediteerd ReAttach opleider.

Om de opleiding te kunnen doen, dien je eerst de certificeringsopleiding Profile Dynamics® te hebben afgerond.

5. Investering

€ 2995 + € 200 inschrijving ReAttach

 

6. Starten met de opleiding

Kijk hier voor een overzicht met data van de trainingen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Medewerker Profile Dynamics

Wil jij je team of organisatie verbeteren?

Heb jij specifieke aandachtspunten waar je naar wilt kijken? Laten we contact hebben.
We vertellen je graag meer over de diverse toepassingen en instrumenten.

Neem gerust contact op